Urla'dan Sevgilerle

Sunday, January 28, 2007

Slow Food Urlice' de!

6 Ocak 2007. Yaklaşık 1.5 ay süren yoğun bir çalışma ardından, şaraphanemizin tadım odası sonunda misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir hale geldi. Annem en başta olmak üzere, yardımcılarımız ile birlikte herbirimiz canını dişine takarak, önce bar ve mutfak kısmını sonra mobilyaların cilası ve montajını sonra da tütmesi hiç bitmeyen şöminenin ıslahını gerçekleştirdik. Sonunda tadım yerimiz hazırdı; İlk misafirlerimiz Nedim ve Füsun Atilla idi. Onlardan hemen sonra Alev ve İbrahim Çağlar geldi. Alev in Çeşme de misafir ettiği Carlo Petrini, Gül Unsever ile Tangör Tan dan oluşan sempatik ekibi, uzun bir Tire gezisinden sonra saat 7 gibi küçük şaraphanemize geldiler. Petrini Slow Food hareketinin kurucusu bir gastronom ve şarap konusunda uzman bir degustatör. Soframıza koyduğumuz yiyecek ve içeceklerin sadece üstün lezzet ve kalitede olmasının yeterli olmadığını, onların temiz ve adil olmaları gerektiğini de savunuyor. Bu kavramlarMetro Gastro dergisinin Ocak 2007 sayısında Ayşe Nilhan Aras makalesinde çok güzel bir şekilde açıklanmış. Petrini nin dinamizmi hayranlık uyandırıyor. 1990lardan bu yana yaygın gurme trendlerinin birçoğumuzu rahatsız eden epiküryen bakışaçısını altüst eden, gıda üretim sürecinin sosyo-ekonomik, politik ve felsefi boyutunun önemini yeme içmeden alınan keyif ile denk tutan ve bunları bir bütün olarak algılayan felsefesi bize yepyeni bir nefes verdi.

Şaraplarımızı iki gece üst üste yorulup sıkılmadan tadma nezaketini gösteren Carlo Petrini özellikle 2004 Cabernet Sauvignon ve 2005 Sultaniye yi beğendi. Bu tadımlara dayanarak Urla nın toprak ve klimasının üstün kalite şaraplık üzüm üretimine uygun olduğu söyleyerek bizi cesaretlendirdi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home